Takatonic on saksofonisti-säveltäjä Teemu Takasen syksyllä 2008 perustama pienyhtye. Sen jäsenet koostuvat viidestä suomalaisesta jazzmuusikosta, joista jokainen edustaa oman lajinsa terävintä kärkeä.

Koko Jazz Clubin syksyn tapaus on Jazzillallinen maailman kovimmilla solisteilla.

Mikko Innasen 12-henkinen suuryhtye esiintyi ensimmäisen kerran Helsingin Koko Jazz Clubissa marraskuussa 2012 ja on sen jälkeen hurmannut yleisön niin Tampere Jazz Happeningissä, Korppoo Sea Jazzissa, norjalaisella Vossa Jazz -festivaalilla kuin saksalaisella Moers Festivalillakin. Innasen väkevät ja monitahoiset sävellykset ja sovitukset luotaavat saksofonistin uran eri puolia ja tuovat esiin kokoonpanon äänikirjon koko laajudessaan, jättäen sopivasti tilaa ja mahdollisuuksia hetken huumassa tapahtuvalle improvisaatiolle. Koko Jazz Clubin konsertissa 10.12. on luvassa jo aiemmilta 10+ -keikoilta tuttujen kappaleiden lisäksi muinaisten fryygialaisten salaperäistä historiaa luotaava uusi megalomaaninen sävelteos.

Asukastila Krunan Mestan talkootyönä siivoava Sivex Oy:n Monika ja Veikko Pöldkivi valittiin 21.11. Vantaan Yrittäjiksi 2015. Kruununhaan asukasyhdistys onnittelee yrittäjiä lämpimästi!

Pöldkivien terveiset: "Tästä palkinnosta kuuluu iso kunnia Sivex Oy:n työntekijöille. Kiitokset myös Sivex Oy:n asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Ilman teitä emme olisi siinä pisteessä, jossa olemme nyt."

Viime keväänä ilmestyi Liisankadun ja Unioninkadun kulmaukseen uudentyylinen liikkuva kahvikioski, jota pitää Mikko Sarén Kahvikomppania Oy:stä. Hän on ollut pitkälle syksyyn paikalla arkisin. Sarén on myös tyytyväinen lupamenettelyjen keventymiseen, mikä on osaltaan mahdollistanut tämän tyyppisen ketterän liikkuvan yrittämisen Helsingissä.

Kuva Jussi Heinämies

Teatteri Jurkan ensi-ilta "Das Ria - Diivan kuolema" 18.11.2015.

Lisää esityksistä Tapahtumissa.

KAUPUNKIPYÖRIEN PYÖRÄASEMAT KRUUNUNHAASSA

Kaupunkipyörät tulevat! Karttakuvassa näet kaupunginosaan tulevat kaupunkipyöräasemat. Varsinainen pyöräilykausi aloitetaan alustavien suunnitelmien mukaan vapun jälkeen 2016.

HKL:n kaupunkipyöräjärjestelmän toimittaa Moventia & Smoove SAS. Kustannusarvio on yhteensä 12 950 000 euroa kymmenen vuoden ajalle (mukana myös Clear Channel Suomi Oy sekä Helkama Velox Oy). Kaupunkipyörät ovat tärkeä osa HKL:n kestävän liikkumisen kokonaisvaltaista palvelua kaupunkilaisille.

Vuonna 2017 on tavoitteena keväällä 2016 aloittavien 500 pyörän ja 50 pyöräaseman määrää lisätä niin, että käytössä silloin olisi 1500 pyörää ja 150 aseman järjestelmä. Kaupunkilaisilta tullaan myös kysymään vielä tämän talven aikana näkemyksiä asemien sijainnista.

Käyttäjille järjestelmä toimii rekisteröinnin jälkeen HSL:n matkakortilla. Alustavien suunnitelmien mukaan käyttäjät maksavat pienen vuosimaksun, ja pyörän käyttö olisi aina ensimmäiset puoli tuntia ilmaista.

Tervetuloa nauttimaan Sibeliuksen musiikista ja visuaalisesta teatterista itsenäisyyspäivän alla perjantaina 4.12!