Torstaiset asukastila Mestan lasten kuvikset alkoivat! Kuvassa kurssin vetäjä Chloé Mahy-Hulkko.

Tied. chloedaphnemahy@gmail.com

Kuva Marje Vuorisalo

Panu Rajala, Jörn Donner ja Anja Snellman Asukastila Krunan Mestan syyskauden kirjailijavieraat.

Panu Rajala, kuvassa, aloitti Mestan, Meritullinkatu 6, syksyn lukupiirien kirjailijavierailut kirjoittamallaan elämäkerralla Olavi Paavolaisesta Tulisoihtu pimeään, WSOY 2014. Lokakuussa luettavana kirjana on Jörn Donnerin Berliini-raportti, viimeinen painos Otava 2008. Anja Snellman puolestaan vierailee lukupiirissä joulukuussa. Silloin luettavana kirjana on hänen uutuutensa Antautuminen, WSOY 2015. Marraskuussa lukupiiri tekee, kuten aina silloin tällöin, syrjähypyn kotimaisesta kirjallisuudesta. Silloin luettavana kirjana on Roberto Bolanon Chileläinen yösoitto, Sammakko-kustannus 2007.

Kuva Marje Vuorisalo

Lauantaina 10.10.2015 perinnelaivat purjehtivat Tervasaaren Tynnyri-nimeä kantavan purjelaivojen perinteisen purjelaivakilpailun. Lähtölaukaus ammutaan merellä Helsingin edustalla ja maali sijaitsee Kaivopuisto-Katajanokka linjan eteläpuolella, saapuminen klo 15-16 välillä.

Äijä, joka putosi Jurkan näyttämölle

Rankkaa huumoria, tuskaa, kauhua, itseironiaa ja yllätyksiä.

Näin näyttelijä Pekka Laiho kuvailee 23.9. Teatteri Jurkassa ensi-iltansa saavaa monologia, joka perustuu Nobel-palkitun kirjailijan ja filosofin Albert Camusin teokseen Putoaminen.

Laiho on muokannut Putoamisesta oman versionsa, joka menee suoraan ihmisen iholle ja sisään niin, että jokainen ymmärtää, mitä lavalla tapahtuu.

– Se ei ole hienoston tai älymystön filosofinen tuokio, vaan raadollista työtä, jota suosittelen vilpittömästi niille, jotka eivät halua katsoa pelkkää stand upia.

Esityksessä on elämän tuskaa ja itseironiaa, Laiho sanoo.

Laihon roolihenkilö Clamence on naistenmies, vanhan ajan äijä, joka ”on pudonnut helvetin korkealta merimieskapakkaan”.

Teos on tuotu nykyaikaan paitsi kielensä myös teemojensa kautta.

– Siihen on valittu minua lähellä olevia ja tätä päivää koskettavia asioita. Jurkan näyttämö on teokselle täydellinen. Se on myös oman elämän ripittäytyminen. Tämä on viimeinen tilaisuus vakuuttaa, että olen hyvä jätkä, Laiho nauraa.

Putoaminen saa ensi-iltansa Teatteri Jurkassa 23. syyskuuta.

Krunikan festarit starttaavat taas syyskuun lopussa.

Teemana tänä vuonna on 50-luku, tapahtumia on koko viikon ajan, ravintoloissa, putiikeissa ja teattereissa.

Katso koko ohjelma www.krunikanfestarit.org

Lippuja voi ostaa pikku rahalla Kruunu Optiikasta Unioninkadulta, Herkkutalosta Mariankadulta tai lähettämällä viestin krunikanyrittajat@gmail.com tai laura.lintula@meri-helsinginmusiikkiopisto.org.

Suurin osa tapahtumista on ilmaisia.

TERVETULOA!

Kruununhaan asukasyhdistys järjesti kaupunginosan asukkaille katutapahtuman juhliessaan 40-vuotisiaan lauantaina 5. syyskuuta 2015. Krasy tarjosi myös juhlijoille kakkukahvit Meritullinkatu 6:ssa.

Katutapahtumassa oli runsaasti ohjelmaa kaikenikäisille. Kuvassa Stadin juhlaorkesteri solistinaan Maria Hänninen.

kuva Marje Vuorisalo

Krunikan festarit 27.9.-3.10.2015

Asukastila Krunan Mesta osallistuu festareille:

1.10. Krunan Mestan lukupiiri osallistuu festareille Jörn Donnerin 50-luvulle sijoittuvalla Berliini-raportilla. Kirjailija on mukana lukupiiriissä, joka pidetään poikkeuksellisesti Lasten taidekoulu Art Ritassa, Mariankatu 24. Tied. marje.vuorisalo@gmail.com

2.10. klo 20 Bertha 5 -yhtye esiintyy 50-luvun jazzilla Krunan Mestassa, Meritullinkatu 6.

Krunan Mestan, Meritullinkatu 6, lukupiiri orientoituu kesälaitumilta syksyyn. Syyskuun ensimmäisenä luettavana kirjana on Panu Rajalan kirjoittama elämäkerta Tulisoihtu pimeään. Olavi Paavolaisen elämä, WSOY 2014. Kirjailija on mukana lukupiiri-illassa. Ks. Mestan viikko-ohjelma. Kuva Marje Vuorisalo.

Taiteiden yönä Teatteri Jurkan katsomosta on mahdollisuus sujahtaa suoraan mustavalkoiselle -50 –luvulle!

John Maucere on aito Hollywood-tähti ja viihdyttäjä jonka show tulee nyt ensikertaa Suomeen. Hän on tehnyt mittavan ja kansainvälisen uran kuurona taiteilijana niin Stand Up- koomikkona kuin elokuva- ja teatterinäyttelijänä. Teatteri Totti tuottaa yhteistyössä KokoTeatterin kanssa John Maucere- Shown KokoTeatterin estradille. Illan aikana on luvassa myös yllätysohjelmaa.