Finnish Art Agencyn Ravintola Sunniin kehittämän nykytaidekonseptin seuraavana taiteilijana toimii Saija Koponen. Koponen on tunnettu värikylläisistä, suurikokoisista ja vangitsevista teoksistaan. Taiteilijan 2m x 3m teokset valtaavat katsojan näkökentän ja ne ovat syntyneet taiteilijan kehollisen työn tuloksena. Koposen mukaan hänen teoksissaan toistuvat ajatus kehosta, väristä ja rytmistä.

Teosten tuominen Senaatintorin elettyyn ympäristöön luo ainutlaatuisen tavan kohdata nykytaidetta. Vuoden 2018 aikana Ravintola Sunnissa on esillä neljä yksilönäyttelyä, joista jokainen on kestoltaan kolme kuukautta. Myyntinäyttelyiden tarkoituksena on tuoda nykytaide osaksi ihmisten arkea ja ravintolakokemusta. Ainutlaatuisen ruuan ja taiteen yhdistävän kokonaiselämyksellisyyden varmistavat upeat teokset ja tunnelmallinen, arkkitehtuurisesti merkittävä miljöö. Ravintola Sunn sijaitsee nimensä mukaisesti Senaatintorin laidalla “Sunnin talossa”, jonka kauppias Per Hansson Sunn rakennutti kauppiastalokseen vuosina 1763–1770.

"Ravintola Sunnin miljöö ja tyyli, sekä Finnish Art Agencyn profiili tasokkaana taiteen kentän toimijana, lisäsivät teosten esille tuonnin houkuttavuutta."

Saija Koponen

Saija Koposen teoskokonaisuus Ravintola Sunnissa 3.4.–29.6.2018 (Aleksanterinkatu 26, 00170 Helsinki)