Vuosikokous

Asukasyhdistyksen vuosikokous pidettiin 30.3.2010 klo 18 Arppeanum-yliopistomuseossa opastetun kiertokäynnin jälkeen.

Vuosikokouksessa valittiin yksimielisesti asukasyhdistyksen hallitukseen varsinaisiksi jäseniksi Jussi Heinämies, Raija-Liisa Jokinen, Veli-Heikki Klemetti, Marjaleena Lampela, Raini Lehtonen, Veera Pensala, Pirjo Westman ja Marje Vuorisalo. Varajäseniksi valituksi tulivat Anna-Christina Forsman, Iwona Hölttä, Topi Nevala, Mikko Nygrén, Nina Poppius, Ari Sardar ja Susanna Ånäs

Tilintarkastajiksi valittiin Jukka-Pekka Lappalainen ja Esa Tulkki sekä varatilintarkastajiksi Terttu Gratschev ja Päivi Palm.

Toimihenkilöt

Hallituksen järjestäytymiskokouksessa 6.4.2010 päätettiin hallituksen työnjaosta. Puheenjohtajaksi valittiin Veli-Heikki Klemetti, varapuheenjohtajaksi Raija-Liisa Jokinen,sihteeriksi Susanna Ånäs, taloudenhoitajaksi Marjaleena Lampela

Krunikka-lehden päätoimittajana ja ilmoituspäällikkönä jatkaa Veli-Heikki Klemetti.

Lisäksi perustettiin kolme toimintaryhmää.

Asukasryhmä:

Raija-Liisa Jokinen (pj), Iwona Hölttä, Veera Pensala, Pirjo Westman, Topi Nevala. Tiedotusryhmä:

Marje Vuorisalo (pj), Raini Lehtonen, Nina Poppius, Susanna Ånäs

Ympäristöryhmä:

Jussi Heinämies (pj), Veli-Heikki Klemetti, Marjaleena Lampela, Mikko Nygrén.

Foorumivastaavat: Pirjo Westman ja Topi Nevala

Nettivastaava:Ari Sardar

Svensk kontakt: Anna-Christina Forsman.

Krunikka-lehti: päätoimittaja ja ilmoituspäällikkö Veli-Heikki Klemetti.

Hallitus kokoontui keskimäärin kerran kuukaudessa kesätaukoa lukuun ottamatta. Toimintaryhmät kokoontuivat tarpeen mukaan.

Talous

Yhdistyksen talous oli edelleen vakaa. Foorumia saatiin avustusta Terve ja turvallinen kaupunki-projektilta. Krunikka-lehden kulut katettiin ilmoitustuloilla ja ilmoitushankinnasta vastasi pääosin Veli-Heikki Klemetti. Jäsenmaksutuotto pysyi alhaisena. Jäsenmaksujen suuruudet olivat 10 euroa (tavallinen), perhejäsenmaksu 15 euroa, eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat 5 euroa, yhteisöjäsenmaksu 100 euroa/vuosi ja ainaisjäsenmaksu 100 euroa.

Krunikka-postikorttimyynti kasvoi hiukan edellisvuodesta.

Tiedotus

Krunikka-lehti ilmestyi neljä kertaa, päätoimittajana Veli-Heikki Klemetti. Krunikan kirjapainona toimi Helsingin painopalvelut. Lehden taitosta vastasi Ursula Haarlaa.

Krunikka-lehden julkaisemista tukivat ilmoituksin kruununhakalaiset pienyrittäjät, joille erityiskiitokset yhteistyöstä. Jokaisesta foorumista tiedotettiin sekä lennäkkein että kirjeitse ja spostitse asukkaille ja virkamiehille.

Aloitteet ja lausunnot

12.3.10 KHS/Kannanotto asukastalon saamiseksi Kruununhakaan (KKK-aluetyöryhmässä)

6.4.10 KHS/Vesijoukkoliikennelausunto ja Viking-lauttaliikenteen siirtäminen pois Katajanokalta

3.6.10 KSLK/ Kannanotto Kaisaniemen asuntolaivasatamaa vastaan

9.11.10 ELY-keskus/ Lausunto Laajasalon raideliikenteen YVA-ohjelmasta

Tapahtumat

Kruununhaan foorumi järjestettiin toimintavuonna kolme kertaa.

16.3.10 Mitä hyötyä asukastalosta? Paikka oli Social-och kommunalhögskolan, jonka rehtori alkuksi esitteli rakennuksen. 25.5.10 Kaisaniemi- koko kansan puisto? Paikka oli Tieteiden talo. 25.11.10 Ovatko ikääntyneet riesa vai rikkaus? Foorum järjestettiin yhteistyössä valtiotieellisen tiedekunnan kanssa sen luentosalissa. Foorumin alustajina ja vieraina nähtiin kaupungin päättäjiä ja virkamiehiä. Yleisöä oli kaikissa foorumeissa puolensataa.

Tervasaaressa Helsingin freelancenäyttelijäyhdistys tarjosi 8.6. ilmaisnäytöksen asukasyhdistyksen jäsenille.

Helsinki-päivänä 12.6.10 järjestettiin Halkolaiturilla päivällä puffetti, Krunan Skrubun mestaruuskisa ja Kruununhaka-Katajanokka köydenvetokilpa, jonka asukasyhdistyksen joukkue voitti. Siltavuorenrannassa järjestettiin illalla perinteinen urbaani ongintakilpailu, johon osallistu muutamia kymmeniä onkijoita eri puolilta kaupunkia.

Tervasaaressa vietettiin 26.8.10 Kruununhakapäivää. Monipuolisesta ohjelmasta vastasivat muun muassa Kruununhaan päväkodit ja koulut, Jussi Raittinen ja Toimela Brass., järjestäjinä Kruununhaan asukasyhdistys, Kruununhaka-Seura, Lions-klubi ja SAPA. Kaikenikäistä yleisöä, joista ilahduttavan paljon lapsiperheitä, oli parhaimmillaan kolmisensataa epävakaasta säästä huolimatta.

Asukasyhdistyksen 35-vuotisjuhlavuoden päätti perinteinen koko perheen ilotulitus 31.12.10 Siltavuorenrannassa. Nelisensataa krunalaista oli paikalla ja moni osallistui ilotulitukseen myös omin raketein.

Yhteistyö

Asukasyhdistys on sekä Helsingin kaupunginosayhdistykset ry:n (HELKA) että Asukasliitto ry:n jäsen.

Kruununhaka-seuran kanssa on toimittu yhteistyössä Kruununhaan foorumin järjestelyissä ja lladittiin yhetisä kannaottoja. Asukasyhdistys on toiminut aktiivisesti Stadin Rantaryhmässä ja KKK- aluetyöryhmässä.

Krunan Mesta

Vuosien vastoinkäymisten jälkeen Kruununhaassa vihdoin voitiin avata talkootyöllä kunnostettu oman asukastila Meritullinkadulla. Hankkeen tarmokkaana vetäjänä toimi asukasyhdistyksen varapuheenjohtaja Raija-Liisa Jokinen. Asukastila sai nimen Krunan Mesta ja avajaisissa 19.12.2010 asukastila oli tupaten täynnä aamusta iltaan.

HALLITUS