Kirjailija Hanna Weselius oli 8.1.2019 asukastila Krunan Mestan lukupiirin vieraana. Luettavana kirjana oli hänen palkittu kieleltään ilmaisuvoimainen ja ilmavasti kirjoitettu romaaninsa Alma, WSOY 2016.

Alma kiinnosti lukupiiriläisiä todella paljon. Runsaslukuisen osanottajamäärän takia oli mukava aloittaa lukupiirin 9. vuosi. Romaanin naiset muistuttavat irrallisine suhteineen Alma Mahleria, neljän taiteen leskeä. Erona on kuitenkin se, ettei nainen ole enää taloudellisesti riippuvainen miehestä. Lukupiirin ilmassa tihkui naisenergia.

kuva Marje Vuorisalo

 

Vuoden 2019 ensimmäinen Krunikka-lehden lehtikokous pidettiin asukastila Krunan Mestassa loppiaisena. Mukana olivat oikealta edestä toimittajat Elina Simonen ja Johanna Mannila ja teatteriohjaaja Seppo Välinen. Takana pöydän päässä istuu lehden uusi päätoimittaja Mirja Pyykkö ja hänen toisella puolellaan valokuvaaja Ari Heinonen ja toimittajat Kristiina Dragon ja Pirjo Houni. Toimitussihteerinä jatkaa edessä vasemmalla selfietä ottava Marje Vuorisalo.

Kruununhaan asukasyhdistys toivottaa hyvää uutta vuotta 2019!

Kuvassa asukastila Krunan Mestan lukupiirin joulukuussa pidetyn illan lukupiiriläisiä.

Kevätkaudella luettavat kirjat vieraineen näet vasemmalta kohdasta:

http://krunikka.fi/krunan-mesta-mainmenu-916/viikko-ohjelma

Kuva Marje Vuorisalo

Asukastila Krunan Mestan lukupiirin vieraana oli joulukuussa kääntäjä Ville Keynäs. Hän kääntää ranskalaista kirjallisuutta suomeksi. Keynäs on saanut muun muassa Mikael Agricola-palkinnon François Rabelaisin teoksen Pantagruelin kolmas kirja suomennoksesta. Lukupiirissä luettavana kirjana oli Louis-Ferdinand Célinen Linnasta linnaan, Siltala 2016.

"Ei kukaan, edes Proust, ole vaikuttanut vuosisatamme kirjallisuuteen yhtä vahvasti kuin Céline." (Robert Poulet)

Kääntäjä auttoi avaamaan Célinen kielellisiä ja sisällöllisiä solmuja. Linnasta linnaan oli myös avaus kevätkauden Eurooppa teemalle lukupiirin valmistautuessa EU-vaaleihin.

http://krunikka.fi/krunan-mesta-mainmenu-916/viikko-ohjelma

Kuva Marje Vuorisalo

Mia Marttiinin ilta 26.11.2018 klo 19 Ravintola Zinnkellerissä. Krunikka puhuu -tapahtumassa esitellään kaupunginosan asukkaille Elävä Kruna-työryhmän tämän hetkiset saavutukset, ideat ja ajatukset, kaupunginosan viihtyvyyden parantamiseksi. Tule mukaan keskusteluun!

Kuva Marje Vuorisalo

Krunikka puhuu: Aikamatkakuvia Helsingistä Ravintola Zinnkellerissä, Helsinki, maanantaina 28.1.2019 klo 19.00.

Vieraana valokuvaaja Mojo Erämetsä. Toimittaja Mirja Pyykkö haastattelee. Tervetuloa!

Kuva Signe Brander HKM

Laiturilla 8.10.2018 kokoontui Mia Marttiinin vetämä Elävä Kruna -työpaja. Mukana oli myös arkkitehti Eveliina Harsia. Hän Kaupunkiympäristön kaavoitusosastolta vastaa muun muassa Kruununhaan kaavoituksista. Mukana oli myös arkkitehti Perttu Pulkka Arkkitehtitoimisto Opus Oy:stä / mukana Hakaniemen rakentamishankkeissa.

26.11.2018 klo 19 Krunikka puhuu-tilaisuudessa Zinnkellerissä aiheena on Mia Marttiinin johdolla Elävä Kruna-työryhmän tämän hetkiset saavutukset. Tule mukaan keskustelemaan niistä!

Kuva Marje Vuorisalo

Iiris Björnberg alustaa Krunikka puhuu -tilaisuuden 22.10.2018 klo 19 Ravintola Zinnkellerissä.

Illan aiheena on Papilio-ohjelma. Sen tavoitteena on vahvistaa lapsen tunnetaitoja ja tukea sosiaalisesti vastuullisen käyttäytymisen oppimista. Rakentavaa vuorovaikutusta voi opetella aikuisenakin! Toimittaja Mirja Pyykkö haastattelee tilaisuuden vierasta. Tervetuloa!

Kuvassa Iiris Björnberg

Kuva Marje Vuorisalo

ILTA ELOKUVAN MERKEISSÄ

Elokuvaohjaaja Pirjo Honkasalo ja kirjailija Pirkko Saisio olivat Krunikka puhuu-tilaisuuden vieraina 24.9.2018 Ravintola Zinnkellerissä. Illan alustajana ja juontajana toimi toimittaja Mirja Pyykkö.

Kuvassa vasemmalta Mirja Pyykkö, Taina Rasi, Pirkko Saisio ja Pirjo Honkasalo.

Kuva Marje Vuorisalo

Krunikan festareiden avajaisia vietettiin kauniissa syyssäässä 23.9.2018 Liisanpuistikoissa. Musiikin ohella kruununhakalaisten kyläjuhlassa kivijalkayrittäjien kojuissa oli myös tarjolla herkkuja monenlaisia. Koko festariviikon ohjelma on nähtävissä www.krunikanfestarit.org

Asukastila Krunan Mestan lukupiiri osallistui, kuten aiempinakin vuosina, festariviikolle teemaan liittyvällä aiheella, joka tänä vuonna oli elokuva.

Kuvissa Kenkävaahto-kuoro, Unna Kortehisto duo sekä Jussi Saksa ja KiKy Orchestra. Keskellä vasemmalla festareiden taiteellinen johtaja ja Meri-Helsingin musiikkiopiston rehtori Laura Lintula vierellään Kruununhaan asukasyhdistyksen puheenjohtaja Taina Rasi.

Kuvakooste Marje Vuorisalo