POSTIN PALVELUT TURVATTAVA KRUUNUNHAASSA!

Posti Kruununhaassa suljetaan. Viimeinen aukiolopäivä on 27.3.2018. Postipalvelut siirretään Hakaniemeen. Kruununhaan postin alueeseen on kuulunut myös Katajanokka ja Suomenlinna.

Kruununhaka on keskeisellä alueella pääkaupungin ydinkeskustassa ja siitä syystä tulee täällä säilyttää postipalvelut. Kruununhaka on koko maan hallinnollinen keskus, jossa sijaitsevat mm. valtioneuvosto, presidentinlinna, useat ministeriöt ja valtion laitokset sekä suurlähetystöjä.

Postikonttori on ollut Kruununhaassa jo vuodesta 1857, kun historiallinen postitalo rakennettiin Kruununhakaan osoitteeseen Snellmaninkatu 4-6. Uudessa postitalossa posti toimi aina vuoteen 1999 ja myöhemmin 2000-luvulla Rauhankadulla. Olemme myös lukeneet lehdistä matkailijoiden määrän kasvusta. Heillekin tulee tarjota postipalveluja uutena käyttäjäryhmänä juuri tällä alueella.

Postin henkilökunta on saanut tiedon Kruununhaan postin lakkauttamisesta pari viikkoa sitten, mutta posti on ollut uhanalainen jo kauan, sillä postin tavoitteena on supistaa Helsingissä postikonttoreiden määrää kahdeksaan, Espoossa ja Vantaalla yhteen.

Kruununhaan posti on ollut täydenpalvelun posti. Kaikkien postilähetysten noutaminen ja lähettäminen on kuulunut palveluun sekä postilokerot. Myynnissä on postimerkkejä, postitus- ja pakkaustarvikkeita. Kruununhaan posti on saanut paljon kiitoksia hyvästä ja ammattitaitoisesta palvelusta. Kruununhaan postin lakkauttaminen muuttaa palvelun todella vaikeaksi tavoittaa. Miten nämä palvelut turvataan jatkossa? Ihmiset tarvitsevat palveluja, jotka ovat lähellä.

Viime vuonna postin jakelupalvelut heikentyivät merkittävästi. Kruununhaan asukasyhdistys järjesti nimien keruun postin kulun turvaamiseksi. Nyt peruspalvelut häviävät. Kruununhaan asukasyhdistys ry vaatii asukkaiden puolesta, että postin ylin johto ottaa Kruununhaan postin uudelleen käsittelyyn ja miettii sen toiminnan kehittämistä pitkän aikavälin visiolla, ei vain muutaman vuoden tuloksen perusteella.

Kruununhaan Asukasyhdistys ry - Föreningen för Invånarna i Kronohagen r.y.

Taina Rasi, puheenjohtaja

puh. 050 5279821

tainarasi@hotmail.com

 

MIELENILMAUS TIISTAINA 27.3.2018 KRUUNUNHAAN POSTIN LUONA RAUHANKATU 10 POSTIN LOPETTAMINEN TAKIA. TULE MUKAAN!